Mina behandlingar!

För mig är varje fot speciell och värd sin omtanke, i allt från förebyggande friskvård till medicinsk behandling av fotens olika sjukdomar och problem. Var rädd om dina fötter. Ge dem en bra behandling med jämna mellanrum så att de fortsätter att vara ditt stabila stöd i livet. Jag hjälper dig att ge dina fötter den uppmärksamhet de behöver. Här nedanför ser du några av de behandlingar jag kan hjälpa dig med. 
Boka in en tid redan nu och ta hand om dina fötter.

Liktornar

En liktorn är en förhårdnad på foten som ibland kan kännas som en tagg eller ett gruskorn. De kan uppstå av tryck eller friktion mot huden, som till exempel om du går med trånga skor. Jag behandlar och tar bort dina liktornar. 

Nageltrång

Ett nageltrång innebär att nageln skär in i huden och skapar ett sår. När bakterier tränger in i såret kan de orsaka infektion. Jag klipper bort den vassa kanten, avlastar nageln och gör en såromläggning vid behov.

Hälsprickor

Hälsprickor beror oftast på torr hud och förhårdnader som spricker. Jag skär bort förhårdnader runt sprickorna, filar och smörjer sedan in dem med en fet fotkräm så att dina problem med sprickor minskar.

Fotvårtor

Fotvårtor orsakas av ett virus som infekterar fotens yttre hudlager. Under behandlingen tar jag bort förhårdnaderna på och runt vårtan och visar hur du själv på egen hand kan fortsätta behandlingen med hjälp av vårtmedel.

Mortons neurinom

Detta är smärta från en nerv som kommer i kläm i foten mellan tredje och fjärde tån. Nerven blir tjock och inflammerad. Symtom är stickningar, domningar och en huggande smärta under främre fotvalvet. Jag rekommenderar hjälpmedel som lindrar smärtan.

Nagelsvamp

Nagelsvamp är en förtjocknad nagel som oftast är gulgrå i färgen. Det kan till exempel uppstå när du går varm och svettig om fötterna. Jag fräser ner nageln ordentligt så att den ser mer normal ut och rekommenderar sedan egenvård med hjälp av nagelsvampsmedel.

Hammartå

Detta drabbar oftast tån närmast stortån som låser sig i böjt läge. Orsaken är för trånga skor och ofta får man det  i samband med sned tå, så kallad hallux valgus. Jag har produkter och hjälpmedel som minskar smärtan och besvären. 

Medicinsk laser

Medicinsk laser är effektivt och smärtfritt då det är en kall laser utan biverkningar. Lasern bygger på ett högintesivt ljus med en specifik våglängd. Nagelsvamp på tår orsakas av en infektion med trådsvamp. Även artros i fötter samt ödem och ledsmärta kan behandlas med kall laser.

boka din tid här